Reševanje podatkov - Anni d.o.o.

Reševanje podatkov

By

Diplomska naloga ni izgubljena!

Pisanje diplome ob večerih, ko naš malček spi, ob sončnih vikendih, ko se vsi igrajo zunaj… Pisanje diplome ni moje najljubše opravilo pa vendar jo moram čim prej dokončati. Prejšnji vikend sem se po dolgem poletnem dopustu spet spravila k računalniku…takrat pa…o groza…Kaj je z računalnikom? Zakaj ne odpre tega diska? Pa ravno tukaj sem pred poletjem shranila zadnjo spremembo diplome.

Continue reading “Diplomska naloga ni izgubljena!” »

By

Revolucija pri reševanju podatkov!

Podjetje Anni, se je v zadnjem mesecu “oborožilo” z najsodobnejšo napravo za diagnosticiranje in popravilo trdih diskov.

Continue reading “Revolucija pri reševanju podatkov!” »

By

Voda v računalniku!

V našem oblikovalskem studiu smo na prvi šolski dan gostili prvošolčka, ki je pridno risal, pri tem pa se mu je po nesreči polil kozarec vode po delavni mizi. Vodo smo po nekem nesrečnem naključju pobrisali samo okoli računalnika in nismo niti slutili, da se večja količina vode skriva tudi pod prenosnikom. Tako je ostalo celo noč in zjutraj smo veselo s polno paro začeli z delom, ko je okoli poldne računalnik enostavno crknil. Nemudoma smo poklicali Anni servis in po njihovih navodilih računalnik takoj izklopili iz električnega omrežja in mu odstranili napajalno baterijo. Z grozo smo se zavedli, da nimamo narejenih backupov zadnjega za nas ogromnega projekta, ki bi ga bilo praktično nemogoče rekonstruirati.

Continue reading “Voda v računalniku!” »

By

Boli, boli … šele ko se zgodi …

Prvi nasvet, ki ga dobiš od izkušenega računalničarja je – ARHIVIRAJ PODATKE. Seveda, seveda, to delaš nekaj časa na začetku potem pa se prepustiš na milost sodobni tehnologiji, saj se ne bo ali boljše NE MORE nič zgoditi. O ja, pa se lahko. Kakor že marsikdo sem tudi jaz ostal brez diska v računalniku, fizično je bil sicer prisoten samo nič od njega, podatkov NI VEČ – GROZA!!!

Continue reading “Boli, boli … šele ko se zgodi …” »

By

Slej kot prej te doleti

Z otroki pred spanjem pogledamo youtube, ugasnemo prenosnik, kasneje pa še malo večernega dela – spet vklop računalnika, namesto windows login pa blue screen?! Po nekaj resetih, bios resetih, … je postalo jasno da je stvar resna, zame nerešljiva. Pa kako, saj smo še pred 1 uro gledali youtube!!

Continue reading “Slej kot prej te doleti” »