Reševanje podatkov - Anni d.o.o.

Reševanje podatkov

By

Reševanje podatkov z SSD diskov-arhitektura

Ukvarjam se z arhitekturo, kar pomeni, da kar dobršen del svojega pisarniškega dela dejansko čepim za računalnikom in pripravljam najrazličnejše načrte.

Da bi bilo delo čim bolj natančno, avtomatično in hitro, uporabljam dva različna programa za načrtovanje, ki pa sta oba precej zapletena – tako za uporabo kot očitno tudi za sam računalnik. Ob pričetku svoje poklicne poti, ko sem bil zaposlen še v drugem podjetju, sem imel za načrtovanje na voljo zgolj klasičen računalnik, v katerem je bil nameščen klasičen disk – in ta se je ob uporabi programa za načrtovanje ves čas in vedno znova zaganjal,tako da sem imel včasih občutek, da bo računalnik kar poletel. Ja, disk dejansko ni bil dovolj zmogljiv, zato sem se precej razveselil, ko so mi v moji sedanji službi namenili popolnoma nov in zmogljiv računalnik, s katerim naj bi delo potekalo veliko hitreje in enostavneje. 

Računalnik z SSD pomnilnikom, ki je veliko hitrejši in zato dejansko »dohaja« moje delo v zapletenem programu. Seveda pa tudi SSD diski niso imuni na okužbe. Da se manj kvarijo, je znano, zato se tega nisem nikoli bal in si pogosto nisem delal varnostnih kopij sprotnega dela (zanje bi moral poskrbeti vsaj vsak dan). Da bi lahko kljub temu, da je računalnik dobro zaščiten prišlo do okužbe, pa niti pomislil nisem. In zato je bilo kmalu potrebno poiskati podjetje, ki se spozna tudi na reševanje podatkov z SSD diskov. Kako je do okužbe sploh prišlo? Težko je reči, ampak najverjetneje je prišlo do težave zaradi okužbe, ki se je prenesla s katerega od USB ključkov oziroma dokumentov na njih. V podjetju namreč pogosto prenašamo informacije na ključkih ali tudi zunanjih diskih, saj gre za velike datoteke, ki jih med sodelavci ni prijetno pošiljati preko elektronske pošte.

Za reševanje podatkov z SSD diskov so mi priporočili računalniško podjetje Anni, ki naj bi bilo pri nas najboljše na področju reševanja podatkov. Pravijo, da skorajda ni stvari, ki je ne bi uspeli rešiti, pa naj gre za virus, vdor, okvaro diska ali kar koli drugega, zato nas je fant, ki nam običajno servisira računalnike, takoj napotil k njemu. Ko je vodstvo podjetja potrdilo, da se s tem strinja, je serviser mojo »škatlo« še isti dan odnesel do njih, in po treh dneh sem dobil računalnik nazaj, hkrati pa tudi vse, kar je bilo na njem. Povedali so mi, da je reševanje podatkov z SSD diskov večinoma odvisno od tega, do kako hude težave je prišlo, in da včasih stvari res ne morejo popolnoma rešiti, a da sem jaz imel srečo. Naš serviser je pripomnil, da sem imel srečo pravzaprav v tem, da se je dela lotilo podjetje Anni – ker so znani po tem, da so uspešni in učinkoviti tudi tam, kjer drugi že zdavnaj obupajo.