Reševanje podatkov - Anni d.o.o.

Reševanje podatkov

By

Reševanje podatkov iz USB ključkov

Dandanes poznamo različne spominske medije, kamor lahko shranimo naše podatke. Vsi tisti, ki se zavedajo ranljivosti vseh spominskih medijev, imajo narejene varnostne kopije. Vendar pa na žalost velika večina ljudi nima te kopije, kar pomeni, da so ob okvari povsem odvisno od strokovnjakov za reševanje podatkov. Takrat se navadno šele začnemo zavedati, kako pomembno je reševanje in shranjevanje podatkov v kopijah.

Lahko izgubimo pomembne dokumente ali fotografije, ki nam veliko pomenijo. Takšnih primerov je veliko. Vse več je tistih, ki podatke shranjujejo na USB ključke, saj so majhni in prenosno.

Vendar pa ravno zaradi tega zelo ranljivi za razne poškodbe in dotrajanost. V tem primeru lahko privede do okvare in morebitne izgube podatkov, ki so na USB ključku. Kaj storiti potem?

Mirno reševanje podatkov iz USB ključkov Vsekakor je zelo pomembno, da pri izgubi podatkov oziroma okvari USB ključka ohranimo kar se da mirno kri in jasno razmišljanje. Nikakor ne smemo poskušati podatke reševati sami, saj lahko v tem primeru naredimo veliko škode. Najbolje je, da pokličete strokovnjake Anni, ki vam bodo na podlagi izkušenj in seveda vsega znanja svetovali, kaj narediti. S posebnimi napravami in potrpežljivostjo se bodo kar se da potrudili in skušali rešiti čim več podatkov. Reševanje podatkov je storitev, ki ne zagotavlja sto odstoten uspeh. Lahko se zgodi, da strokovnjakom zaradi obsežnosti uspe rešiti zgolj majhen del iz USB ključka. Reševanje podatkov iz USB ključka je ravno tako zahtevno, kot reševanje podatkov iz diska.

Če ne morebiti še bolj, saj so navadno poškodbe USB ključka zelo velike. Ravno zaradi majhnosti in velike prenosljivosti izdelka. Zelo pomembno je, da imate narejene varnostne kopije, kar pomeni, da vas okvara ključka ne bo prizadela. Verjamemo pa, da je vsakomur prava šola to, da enkrat izgubi podatke in tako naslednjič dela varnostne kopije. Mogoče malce kruto, vendar pa popolnoma resnično. USB ključek in reševanje podatkov iz USB ključka nam lahko prinese veliko izgubljenih živcev.
Vendar nikar! Zaupajte strokovnjakom, ki vedo kaj počnejo s pravimi orodji za reševanje. Vedno pa kupite kvalitetne USB ključke, s katerimi boste kvalitetno hranili vaše podatke. Zaupajte ljudje, ki vedo kaj počnejo.