Reševanje podatkov - Anni d.o.o.

Reševanje podatkov

By

Izgubljeni podatki na različnih računalniških napravah

Računalniška tehnologija nam je močno spremenila življenja že od svojih zgodnjih začetkov. Dandanes si ne moremo več predstavljati mnogih delovnih mest brez stacionarnih in drugih računalnikov. Ko pa smo doma, pa uporabljamo svoj prenosnik, tablico, pametni telefon ipd., da prebiramo elektronsko pošto, komuniciramo s prijatelji in sodelavci, poganjamo zahtevne aplikacije in še mnogo več.

Vsa uporabnost namiznega računalnika, pametnega telefona, prenosnika, USB ključa, strežnika in drugih podobnih naprav temelji na zmožnosti shrambe podatkov. Dejstvo pa je, da se lahko katerakoli naprava okvari. Razlogi za to so mnogi, vendar izstopajo hekerski napadi, tovarniške napake ter pregrevanje komponent v naši napravi. V omenjenih in drugih neželenih situacijah se lahko izgubijo podatki, ki so za nas ključni. Rešitev je uporaba storitve reševanja podatkov, saj nam lahko povrne družinske slike, finančne informacije, shranjeno glasbo, gesla, pisarniške datoteke in ostalo ključno digitalno vsebino.

Continue reading “Izgubljeni podatki na različnih računalniških napravah” »

By

Izdelava identičnega diska – kloniranje diska

Ko želimo zagotoviti varnost naših podatkov imamo neskončno opcij in kloniranje diska je skoraj najbolj preprosta izmed vseh. To je najboljša rešitev, če se želimo zavarovati pred okvarami medija saj lahko vzpostavimo sistem brez čakanja in izgubljenih podatkov. Imamo vrsto orodij s katerimi lahko kloniramo trdi disk ali SSD. Večino orodij je brezplačnih in večino operacijskih sistemov ima to funkcijo že vgrajeno. Tako lahko kloniranje diska naredimo takoj, če imamo seveda še en dodatni disk kamor bomo originalnega klonirali.

Continue reading “Izdelava identičnega diska – kloniranje diska” »

By

Reševanje podatkov zahteva prave računalniške mojstre

Sem lastnik podjetja, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani, prav tako pa ponujam gostovanje spletnih strani. Ne morem sicer reči, da imam pravo strežniško farmo, a nekaj strežnikov za gostovanje je za eno osebo ravno prav dela, zato sem z obsegom svojega posla povsem zadovoljen.

Continue reading “Reševanje podatkov zahteva prave računalniške mojstre” »

By

Reševanje podatkov z SSD diskov-arhitektura

Ukvarjam se z arhitekturo, kar pomeni, da kar dobršen del svojega pisarniškega dela dejansko čepim za računalnikom in pripravljam najrazličnejše načrte.

Da bi bilo delo čim bolj natančno, avtomatično in hitro, uporabljam dva različna programa za načrtovanje, ki pa sta oba precej zapletena – tako za uporabo kot očitno tudi za sam računalnik. Ob pričetku svoje poklicne poti, ko sem bil zaposlen še v drugem podjetju, sem imel za načrtovanje na voljo zgolj klasičen računalnik, v katerem je bil nameščen klasičen disk – in ta se je ob uporabi programa za načrtovanje ves čas in vedno znova zaganjal,tako da sem imel včasih občutek, da bo računalnik kar poletel. Ja, disk dejansko ni bil dovolj zmogljiv, zato sem se precej razveselil, ko so mi v moji sedanji službi namenili popolnoma nov in zmogljiv računalnik, s katerim naj bi delo potekalo veliko hitreje in enostavneje. 

Continue reading “Reševanje podatkov z SSD diskov-arhitektura” »

By

Reševanje izgubljenih fotografij

Kako pomembna je zaščita domačega računalnika nas ob nakupu računalniške opreme vedno opozarjajo, prav tako pa nam vedno povedo, da si je potrebno delati varnostne kopije, a dobronamernih opozoril marsikdo ne jemlje preveč resno.

Continue reading “Reševanje izgubljenih fotografij” »

By

Reševanje podatkov iz USB ključkov

Dandanes poznamo različne spominske medije, kamor lahko shranimo naše podatke. Vsi tisti, ki se zavedajo ranljivosti vseh spominskih medijev, imajo narejene varnostne kopije. Vendar pa na žalost velika večina ljudi nima te kopije, kar pomeni, da so ob okvari povsem odvisno od strokovnjakov za reševanje podatkov. Takrat se navadno šele začnemo zavedati, kako pomembno je reševanje in shranjevanje podatkov v kopijah.

Continue reading “Reševanje podatkov iz USB ključkov” »

By

Reševanje podatkov iz trdega diska

Verjetno ima čisto vsak izmed nas že izkušnjo z izgubo bolj ali manj pomembnih datotek, ki smo jih imeli shranjene na računalniku, ta pa je nekega dne preprosto nehal delati. Podatke lahko izgubimo na različne načine: lahko jih nehote izbrišemo, za izgubo podatkov je lahko kriv računalniški virus, ki ga mimogrede poberemo kje na internetu ali pa poškodba trdega diska.

Ta je precej pogosta pri prenosnih računalnikih, sploh če nam ta pade na tla ali ga nehote ob kaj udarimo. Ne glede na to, kaj botruje odpovedi trdega diska, post-festum faza, ki je pri tem najbolj pomembna, je reševanje podatkov iz trdega diska.

Continue reading “Reševanje podatkov iz trdega diska” »

By

Reševanje podatkov

Reševanje podatkov je postopek, s katerim se kopira vsebina medija, do katere ni mogoče dostopati na običajen način. Da bi bili pri svojem delu kar najbolj uspešni in naše stranke zadovoljne, neprestano sledimo hitremu razvoju na področju reševanja podatkov, se izobražujemo v tujini in skrbimo, da smo vedno opremljeni z najmodernejšo tehnologijo, ki je na voljo na svetu.

Continue reading “Reševanje podatkov” »

By

Dodatne storitve

1. BACKUP – izdelava varnostne kopije podatkov
Nudimo inovativen NAS Backup integriran v CLAUD Backup sistem.
Da ne bo prišlo do ponovne izgube podatkov, svetujemo redni  backup podatkov. Storitev lahko za vas opravljajo naši strokovnjaki. Z veseljem vam bomo svetovali za vas najbolj optimalno rešitev tako za osebno rabo kot za podjetja – nova verzija.

2. REŠEVANJE DOKAZNEGA GRADIVA
Reševanje dokazov vključuje internetne preiskave, sledenje elektronski pošti, sledenje klicem iz mobilnih telefonov in forenzične preiskave osebnih računalnikov.
Naši profesionalci se dokopljejo tudi do najbolj skritih podatkov.

3. PRODAJA
V kolikor potrebujete nov disk ali novo računalniško opremo, se oglasite  v naši prodajalni in skupaj bomo našli optimalno rešitev. Z našo kartico zaupanja boste deležni dodatnih ugodnosti.

4. SPECIALIZACIJA
Naša prednost je v specializaciji. Smo  center za reševanje podatkov. Nudimo storitve reševanja podatkov, poleg tega pa nudimo še back-up, ter strojno in programsko opremo.

By

Stroški in plačilo

Stroški diagnostičnega pregleda znašajo 30,00 EUR (DDV je vključen v ceno).

V kolikor se stranka odloči za reševanje podatkov, se znesek šteje kot akontacija plačila.

V kolikor pa se stranka ne odloči za reševanje podatkov, mora pregled plačati.

Stroški nujnega reševanja podatkov znašajo standardno reševanje + 30%.

V primeru, da vam podatkov ne moremo rešiti, vse stroške krijemo sami in stranki ni potrebno plačati nič. Povrnjene dobi tudi stroške pregleda.

Cena reševanja podatkov je odvisna izključno od problema, ki je edini parameter za oceno stroškov in števila porabljenih ur.