Reševanje podatkov - Anni d.o.o.

Reševanje podatkov

By

Reševanje izgubljenih fotografij

Kako pomembna je zaščita domačega računalnika nas ob nakupu računalniške opreme vedno opozarjajo, prav tako pa nam vedno povedo, da si je potrebno delati varnostne kopije, a dobronamernih opozoril marsikdo ne jemlje preveč resno.

Tudi sama sem med tistimi, ki slepo verjamemo, da bo naš računalnik vedno deloval brezhibno – nenazadnje imamo protivirusni program, računalnik pa je nov in se disk ne bi smel kar tako pokvariti. Takšno razmišljanje pa se mi ni obrestovalo, saj bi zaradi njega kmalu ostala brez fotografij zadnjega leta, med katerimi so bile tudi fotografije s poroke ter sinovega krsta.

Ja, računalnik se je začel nenadoma nenavadno vesti, in kot se je izkazalo kasneje, je to povzročil črv, na katerega sem naletela na spletu, antivirusni program pa okužene strani ni pravočasno zaznal. In potrebno je bilo reševanje izgubljenih fotografij, ki jih nisem imela shranjenih nikjer drugje, saj si enostavno še nisem vzela časa, da bi naredila kopijo na zunanji disk ali DVD. Najprej sem se odpravila do lokalnega računalničarja, kjer pa se je izkazalo, da nima ravno veliko znanja, saj je bolj kotne vajen osnovnega servisiranja in nameščanja raznih programov, ko je potrebno specifično znanje, pa tega nima dovolj. Zato mi je svetoval, najse obrnem na podjetje Anni, katerega specialnost je reševanje podatkov, tako da bodo gotovo pravi naslov tudi za reševanje izgubljenih fotografij.&

Seveda sem bila precej nejevoljna, da se moje težave ni dalo rešiti na bolj preprost način, a hkrati sem bila tudi vesela, da nisem izgubila še česa drugega – na srečo sem vsaj svoje službene stvari redno shranjevala v Dropbox, tako da so mi bile še vedno na voljo. Ne sprašujte, zakaj nisem tja ali na kakšno spletno stran odložila tudi fotografij – če bi imela še eno možnost, bi jih, pa naj izbira in prenos vzameta še toliko časa. odločila sem se torej, da pokličem za reševanje izgubljenih fotografij podjetje Anni, in tam so mi že po nekaj osnovnih informacijah glede tega, kaj se je zgodilo z mojim računalnikom, povedali, da bodo moje fotografije zagotovo lahko rešili. Precej sem si oddahnila in se že naslednji dan odpravila do njih. In čez dva dni sem že ponovno prišla po svoj računalnik – v takšnem stanju, kot da se ni zgodilo prav nič, fotografije pa so mi lepo zložili na USB ključek, ki sem jim ga prinesla. povedali so mi, da reševanje izgubljenih fotografij gotovo ne bi bilo potrebno, če bi bila nekoliko manj lahkomiselna, in bi zadoščalo že »čiščenje« računalnika, zato sem jim zagotovila, da bom v prihodnje vedno delala kopije.

Ampak, saj veste – tako jaz kot oni vemo, da se je tega nemogoče vedno popolnoma držati, torej je potrebno vedno biti tudi pripravljen, da bo šlo kaj narobe. In tako sem si dobro spravila njihovo vizitko. Za vsak slučaj, če se mi še vseeno zgodi, da se moj računalnik kdaj okuži, ali pa tudi za primer, da mi odpove disk. Saj veste, nesreča nikoli ne počiva.

Oglejte si še reševanje podatkov iz USB ključka.